_B6A4354Redigerad2FStorVit-BakrFW.jpg
Kejsarörn
(Aquila heliaca).
med Henrik Karlsson och Amar Sharma

Keoladeo Ghana nationalpark

Jonas Falck

Axishjort (Axis axis). Just när jag tog denna bild var jag lite mer för mig själv, avsides i parken och tittade uppför en svag backe där en bock just passerar över stigen. Tänk om där kommer någon mer och mycket riktigt kommer hon där, stannar och iakttar mig på håll.
_B6A4410RedigeradSkuren4_4redFW.jpg
_B6A4236Redigerad2Skuren4_3FW.jpg
Området korsas av fantastiskt fina stigar och för att ta oss lättare fram i parken hyrde vi cyklar. Gamla skraltiga sådana och då jag fick punktering på min och hade stor kamerautrustning att kånka på blev det ändå rätt besvärligt att ta sig runt.  
Varierande miljöer där man på vissa håll kom nära och kunde fotografera hägrar, kungsfiskare och mycket annat från strandkanten.
I Keoladeo möttes vi av fantastiskt vackra stigar och mycket mer än fåglar. 
_B6A4372RedigeradFW.jpg
_MG_9071RedigeradFW.jpg
väster om Agra i delstaten Rajasthan. Här möts floderna Gambhir och Banganga och 'Fågelparken' som den också kallas är mest känd för sina stora våtmarksområden med många övervintrande fåglar.
Tänk att få uppleva djungelboken, på plats. Resrutten gick genom ett antal fascinerande platser och först kom vi till det fina ‘Keoladeo Ghana nationalpark' 5 mil 
I februari 2015 kom vi så iväg, Julius Zandra och jag medan Adam var på sitt skolår i USA. 
Sommaren 2014 ringde jag hem till Zandra från min fotokurs på Fridhems folkhögskola och föreslog  att vi skulle ta och resa till Indien.
I äldre tider var området ett jaktreservat, där maharajan bedrev jakt på framför allt änder. Numera är som sagt området skyddat och förklarades som världsarv av Unesco 1985.
_MG_9089RedigeradFW.jpg
Längre ner i parken kommer man fram till en vacker allé där bägge sidor kanta av vattenmassor med övervintrande fåglar.
Vi ville vara friare och ta oss snabbare fram längs Keoladeos stigar och hyrde cyklar.
Purpurhäger (Ardea purpurea)
Här sitter en smyrnakungsfiskare (Halcyon smyrnensis) väl till för att ta en bild mot den sena eftermiddagssolen.
_B6A4339Redigerad3FW.jpg