Jonas Falck

med Conny Lundström
_B6A3192RedigeradVitBakgrSPFW.jpg
En liten film där kungsörnshanen kommer in för landning.
Det är många bilder jag fotat här på kungsörnarna, både nära och på håll, inklusive flyktbilder. Så senast jag var uppe, månadsskiftet nov/dec 2018, passade jag på att filma lite. Den lilla filmen här är exempel på det. Fler filmer finns under fliken "Filmer" i menyn.
Honan har landat framför gömslet.
_B6A8720RedigeradFW.jpg
Sedan den första turen upp till Västerbotten där Conny har sina gömslen har jag återvänt ett flertal gånger, inte bara för örn utan även för orre och också ett flytgömsle för trana och sångsvan.
Conny öppnar luckorna till sitt äldre örngömsle, det med den upphöjda dammen framför.
Conny öppnar luckorna till sitt äldre örngömsle, det med den upphöjda dammen framför.
En dag i väntan på örnen dök ur vaken i sjön bakom mig plötsligt upp en utter. Den börjar springa över isen, kastar sig på mage och glider fram, vänder sig om och rullar runt.
Conny spikar fast något gott till hackspetten.
Conny spikar fast något gott till hackspetten.
Det började med att Zandra för några år sedan gav mig i 50-årspresent att bli ivägskickad till och instängd i Conny Lundströms fantastiska örngömsle. Hela dagen sitter man där, från mörker till åter mörker, i spänd förväntan. Försiktighet och tålamod är bara förord och när väl örnen är på väg in upplever jag ett underbart barnsligt rus. Man får bara inte glömma bort att för en stund strunta i kameran och bara njuta av mötet med denna fantastiskt vackra fågel.
_MG_3748RedigeradFstorKubFW.jpg
När man väl sitter där i gömslet är det som sagt en hel del väntan. Men man är inte sysslolös. Det är nästan alltid något på gång och om inte någon örn är i närheten kommer om man lagt fram frön en hel del andra fåglar och kanske en ekorre. Har man då som Conny gjorde ställt upp lite vackra rönnbärskvistar så kan det bli en del läckra höstbilder.
_B6A9076RedigeradFW.jpg
"Domherre i rönn"
_I4A7237RedigeradFW.jpg
"Nötskrika i rönn"