top of page
Skärmavbild 2020-06-18 kl. 22.56.52.png

206 sidor.

pic_1GråVinjettFW.jpg
Skärmavbild 2020-06-18 kl. 22.57.50.png
204 sidor.
275 sidor

I två böcker tar jag dig med på en resa. En resa genom ett bildspel som i den här boken, Naturens vingslag - Sverige och Nordnorge börjar med en öländsk orkidéhelg för att sedan ta dig under olika teman längre norrut. Färden avslutas på Varangerhalvön i nordligaste Norge, där omslagsfotot på praktejderparet är tagen.

Böckerna som är på drygt 200 sidor är fint trådbundna med tygklädd hårdpärm samt skyddsomslag. De är miljömärkta med "svanen" och tryckt på FSC - miljömärkt papper.

Några uppslag ur Naturens vingslag - Sverige och Nordnorge.

NV_SverigeoNnorgeFriEjbakgr2.png

I boken, Naturens vingslag - södra Europa vänder vi blickarna söderut. Vi gör lokala nedslag i Ungern, Italien och Spanien. Boken avslutas sedan med ett teoretiskt avsnitt om kamerainställningar och komposition.

Några uppslag ur Naturens vingslag - södra Europa.

NV_SEuropaFriEjbakgrund.png

"Filmen har haft premiär i USA ett år tidigare och nu när jag precis fyllt fem kommer denna fantastiska film med alla dess djur upp på de svenska dukarna. Sherekan - tigern, mitt favoritdjur, elefanterna, gamarna – ”hitt på nått”. Jag är helt såld."

(ur 'Svarta Satan')

Berättelsen Svarta Satan är en personlig bok med minnesskildringar från min barndom, inte minst från min uppväxt i Ekeby och Djursholm i Danderyds kommun. 

pic_1GråVinjettFW.jpg

Djursholm är ett laddat begrepp, något som inte gjort mig helt oberörd. Jag valde redan i min ungdom att flytta från Djursholm. Men boken som är en tillbakablick på de unga åren, blandat med naturfoton jag tagit på senare tid, har hjälpt mig få perspektiv och att ta med mig min bakgrund.

"Eftertänksam – ett av de vackraste orden jag känner till. Att kunna dra lärdom av historien och, med erfarenhet, förhoppningsvis agera eller göra lite bättre än förr.

Denna bok av min vän Jonas Falck är en uppvisning i eftertanke. När, var och hur blev jag som jag blev, och varför det som det blev.

Foto: Zandra Falck

Inte utan självdistans får vi läsa brottstycken ur Jonas liv från de första åren i Ekeby till idag i Norby. Under snart tre decennier har jag känt Jonas och med denna bok har bilden av honom djupnat än mer. Jag tänker mig att Adam och Julius har särskilt stor glädje av denna bok, om inte idag så i framtiden när de kanske söker finna svar i sit ursprung.

 

Att kunna sätta ord i pränt på detta sätt blir beständigt på ett helt annat sätt än på digitala diskar. Likadant är det med Jonas fina fotografier som hos mig väcker så många minnen. Det är en skön känsla att få se ord och bild samspela i detta konststycke!" 

bottom of page