top of page
_B6A3044RedigeradSVVinjett2FW.jpg

Övriga
Kalvträskbilder

Det började med att Zandra gav mig i 50-årspresent att bli ivägskickad till och instängd i Conny Lundströms fantastiska örngömsle. Hela dagen sitter man där, från mörker till åter mörker, i spänd förväntan. Försiktighet och tålamod är bara förord och när väl örnen är på väg in upplever jag ett underbart barnsligt rus. Man får bara inte glömma bort att för en stund strunta i kameran och bara njuta av mötet med denna fantastiskt vackra fågel.
Conny spikar fast något gott till hackspetten.
Conny spikar fast något gott till hackspetten.
Conny öppnar luckorna till sitt äldre örngömsle, det med den upphöjda dammen framför.
Conny öppnar luckorna till sitt äldre örngömsle, det med den upphöjda dammen framför.
Sedan den första turen upp till Västerbotten där Conny har sina gömslen har jag återvänt ett flertal gånger, inte bara för örn utan även för orre och också ett flytgömsle för trana och sångsvan.
_MG_3748RedigeradFstorKubFW.jpg
En liten film där kungsörnshanen kommer in för landning.
Det är många bilder jag fotat här på kungsörnarna, både nära och på håll, inklusive i flykt. I månadsskiftet nov/dec 2018, passade jag på att filma lite. Den lilla filmen här är exempel på det. Fler filmer finns under fliken "Filmer" i menyn.
Honan har landat framför gömslet.
_B6A8720RedigeradFW2.jpg
En dag i väntan på örnen dök ur vaken i sjön bakom mig plötsligt upp en utter. Den börjar springa över isen, kastar sig på mage och glider fram, vänder sig om och rullar runt.
När man väl sitter där i gömslet är det som sagt en hel del väntan. Men man är inte sysslolös. Det är nästan alltid något på gång och om inte någon örn är i närheten kommer om man lagt fram frön en hel del andra fåglar och kanske en ekorre. Har man då vacker rönn i närheten så kan det bli en del läckra höstbilder.
_233_B6A9076RedigeradTSSksuren5_4FW.jpg
"Domherre i rönn"
_I4A7237RedigeradFW.jpg
"Nötskrika i rönn"

SE FLER BILDER FRÅN KALVTRÄSK GENOM BILDSPELET NEDAN

Du kan pausa bildspelet genom att klicka på bilden och bläddra i egen takt

Du kan pausa bildspelen genom att klicka på en bild, svep sedan åt sidan i egen takt

bottom of page