top of page
_B6A4354Redigerad2GråVinjettFW_edited.jp

Keoladeo
Ghana

Klicka på bildspelet, bläddra i egen takt och se i helskärmsläge.

Resrutten gick genom ett antal fascinerande platser och först kom vi till det fina ‘Keoladeo Ghana nationalpark' 5 mil väster om Agra i delstaten Rajasthan. Här möts floderna Gambhir och Banganga och 'Fågelparken' som den också kallas är mest känd för sina stora våtmarksområden med många övervintrande fåglar.

Axishjort (Axis axis). Just när jag tog denna bild var jag lite mer för mig själv, avsides i parken och tittade uppför en svag backe där en bock just passerar över stigen. Tänk om där kommer någon mer och mycket riktigt kommer hon där, stannar och iakttar mig på håll.
Nr05_Hjort.jpg
_B6A4236Redigerad2Skuren4_3FW.jpg

Området korsas av fantastiskt fina stigar och för att ta oss lättare fram i parken hyrde vi cyklar. Gamla skraltiga sådana och då jag fick punktering på min och hade stor kamerautrustning att kånka på blev det ändå rätt besvärligt att ta sig runt.  

Varierande miljöer där man på vissa håll kom nära och kunde fotografera hägrar, kungsfiskare och mycket annat från strandkanten.

I Keoladeo möttes vi av fantastiskt vackra stigar och mycket mer än fåglar. 
_B6A4372RedigeradFW.jpg
_MG_9071RedigeradFW.jpg

I äldre tider var området ett jaktreservat, där maharajan bedrev jakt på framför allt änder. Numera är som sagt området skyddat och förklarades som världsarv av Unesco 1985.

Vi ville vara friare och ta oss snabbare fram längs Keoladeos stigar och hyrde cyklar.
Purpurhäger (Ardea purpurea)
Här sitter en smyrnakungsfiskare (Halcyon smyrnensis) väl till för att ta en bild mot den sena eftermiddagssolen.
_B6A4339Redigerad3FW.jpg
001bRedigeradFW.jpg
bottom of page